Daniel Bureš

V květnu se naše třída 3.B vydala na třídenní výlet na Malou Skálu. Dne 10. května jsme se všichni ráno sešli na nádraží a po dvou přestupech a zhruba hodinové cestě jsme se dostali na místo. Ubytovali jsme se na vodácké ubytovně a poté jsme společně vyrazili na krátkou procházku do pískovcových skal. Během procházky jsme měli několikrát možnost kochat se krásnými výhledy. Po návratu na ubytovnu  jsme dostali volno, které každý využil jinak (nakoupil zásoby v samoobsluze, zasportoval si, atd.). Večer jsme se pak sešli u táboráku a za zvuku kytary si zazpívali.

Další den nás čekal opravdu skvělý zážitek. Vyrazili jsme totiž sjíždět kousek řeky Jizery na kánoích. I přesto, že někteří z nás byli na vodě poprvé, všichni jsme se dostali do cíle. Řeka byla povětšinou klidná, a tak jsme se mohli kochat krajinou a relaxovat. V cílové stanici jsme se naobědvali a vyrazili na koloběžkách zpět do Malé Skály. Po návratu nás zase čekal volný čas, který jsme tentokrát skoro všichni strávili u volejbalového hřiště, kde se někteří zúčastnili      a ostatní fandili přátelskému turnaji s 1.B . Večer jsme opět poseděli u táboráku.

Poslední den jsme se vypravili na hrad Frýdštejn. Opět jsme se mohli kochat výhledy, tentokrát však z věže hradu. Na cestě zpět jsme se rozdělili: část šla rovnou na ubytovnu a část se šla podívat na zříceninu skalního hradu Vranov. Bylo však zavřeno, takže jsme se nakonec všichni sešli pod kopcem. Pak už jsme v Malé Skále pobyli jenom pár hodin, zabalili, naobědvali se a vyrazili vlakem na cestu domů. Odpočatí a nabití novou energií nás mrzelo, že na Malé Skále nemůžeme pobýt déle.