Berenika Smíšková

Konec školního roku se blíží, a proto se tercie 7. až 9. června vydala na exkurzi k Máchovu jezeru. Tentokrát jsme bydleli ve stanech, což se v dešti ukázalo poněkud nepraktické. Bouřky nás však naštěstí zastihly až druhý den, takže jsme stany stihli postavit v suchu. Dále jsme si také zahráli  beach volejbal a šachový turnaj, jehož vítězem se stal J. Mazuch. Výherní i ,,obyčejné” párky jsme si opekli nad ohněm při poslouchání hororu “Třídy smrti”. A pak nás čekala bojovka, kterou i letos připravila J. Vabroušková.

Stejně jako minulý rok byl druhý den výživný, ale z trošku jiného důvodu. Ironman sice byl, ale ,,až” v šest hodin hodin ráno (koupání, běhání naboso, rozcvička). Východ slunce jsme tudíž nestihli, což bylo jedno, protože bychom ho stejně neviděli kvůli mrakům. Po snídani jsme vyrazili na procházku kolem jezera. Cesta do Doks ubíhala velmi rychle díky našemu zpěvu. Ovšem cesta zpátky do kempu Borný byla velmi zdlouhavá. Déšť, promočené oblečení a čvachtání bot opravdu cestu nezrychlují. Nálada poklesla ještě více, když jsme zjistili, že některým z nás protekl stan. Házení žabiček, volejbal a koupání nás však dokázaly vrátit do předchozí pohody.

Poslední den, unaveni a poštípáni od komárů, jsme se vraceli domů. Velmi jsme ocenili svezení batohů na vlakové nádraží. Čtyři kilometry sice není dlouhá vzdálenost, ale batohy se pronesou. Ve vlaku jsme se museli trochu mačkat, jinak cesta proběhla v pořádku a překvapivě i bez zpoždění. 

I přes déšť a komáry jsme si pobyt užili a děkujeme panu profesorovi Skalákovi a paní profesorce Nejedlé za jeho realizaci.