Štěpán Bačinský

„Studentská rada… Hm, to mi nic neříká.“ Věta, kterou byste u nás ve škole zaslechli už jen zřídka. Popularita našeho studentského „parlamentu“ během posledního roku enormně vzrostla, a to především díky naplňování dříve nevyužívaného potenciálu.

Jsme Studentská rada GJP Mělník a jakožto nezávislý samosprávný orgán prosazujeme zájmy a návrhy studentů naší školy. Snažíme se zlepšovat školní prostředí tak, abychom ho maximálně zpříjemnili a usnadnili život nejen současným, ale i budoucím studentům.

V úzké spolupráci s vedením školy jsme minulý rok dosáhli několika vylepšení školní budovy, např. dodání nového vybavení školních toalet, rozšíření sortimentu v bufetu, nová informační nástěnka nebo tematická malba v relaxačním koutku blízko učebny španělštiny.

Pořádáme nebo pomáháme organizovat spoustu tematických, sportovních či vzdělávacích akcí, abychom odlehčili atmosféru a budovali lepší vzájemné vztahy. Minulý rok zpestřily studentům výuku již tradiční akce, např.: halloweenská soutěž, anonymní ježíšek či valentýnská pošta. Letos jsme přidali i několik nových, jmenovitě Den učitelů, ponožkový den nebo přednášku o Erasmu+. Vypomáhali jsme také u všech sportovních akcí. A že jich nebylo málo… Hrajeme pro, vánoční florbal, valentýnský badminton, basketbal na Den matek a futsalový GJP Cup.

V neposlední řadě informujeme o dění na naší škole. Všechny užitečné informace naleznete na našem instagramu, kam pravidelně přidáváme příspěvky o naší činnosti a nadcházejících akcích. Na začátku minulého školního roku bylo na tomto účtu přesně 7 příspěvků a něco málo přes 200 sledujících. Dnes máme příspěvků 60 a sledujících 473. Spravujeme také naši stránku na školním webu, kde se všichni mohou podívat na zápisy z posledních zasedání nebo na kalendář nadcházejících akcí.

Z dotazníků zpětné vazby víme, že si lidé naší činnosti váží, avšak vše závisí na aktivitě našich členů. Stále hledáme mladé lidi s vizí, kterým není lhostejný okolní svět a kteří by rádi posílili naše řady. Pokud jsi student/ka našeho gymnázia a máš zájem podílet se na tom, co děláme, podívej se na náš instagram (https://www.instagram.com/studentska_rada_gjp/) nebo webovou stránku (https://www.gjp-me.cz/studentska-rada-2/), kde zjistíš, jak se k nám přidat.

Závěrem bychom rádi našim současným i budoucím studentům připomněli hlavní poselství Studentské rady… Kdykoliv budete mít s něčím problém, budete chtít na škole něco změnit nebo budete mít nápad na zpříjemnění výuky nějakou akcí, neváhejte a oslovte nás – jsme tu pro vás.

Vaše Studentská rada