Školní liga florbalu 23/24 

Letošní 13. sezóna školní florbalové ligy, které se naše škola letos zúčastnila popáté, proběhla pro nás v mělnické divizi nad očekávání výborně. Náš tým ve složení hráčů z kvarty: Lukáš Fidrant – gólman, Jindřich Gombík, Filip Hruška, Michal Kolumpek, Jenda Mazuch, Michal Hošek, Šimon Charvát, Vašek Synek a  tercie: Alex Zima, Eda Lorenz, Vojta Šimůnek a Matouš Bačinský vyhrál mělnickou divizi, která čítala týmy škol ze 3.ZŠ Neratovice, ZŠ Pšovky Mělník, ZŠ J. Seiferta Mělník, ZŠ Obříství a ZŠ Mšeno. Na počet bodů jsme celou divizi po napínavých utkáních v deseti kolech vyhráli.

V play-off, ve kterém nám šlo o lepší postupové místo do finále v Kralupech, kde se utkají postupující čtyři školy z kralupské a čtyři školy z mělnické divize, jsme prohráli a postupovali jsme z druhého, ne zrovna výhodného místa. Škoda, že play-off se nemohli zúčastnit někteří naši výkonní hráči. 

Nakonec jsme 2. května vyrazili na finále školní ligy do Kralup v oslabení kvůli nepřítomnosti našeho gólmana Lukáše, kterého nahradil Deniel Jerman ze sekundy a bez zraněného Jendy Mazucha.  Náš první soupeř ZŠ V. Havla z Kralup byl poměrně agresivní a nepodařilo se nám jej fyzicky ani mentálně přehrát. Kvůli nelítostně nastaveným pravidlům jsme hned v prvním kole vypadli. Utkání bylo nešťastné i tím, že se naši hráči začali rozptylovat nespravedlivým pískání rozhodčích a nekoncentrovali se na svůj herní výkon. Aspoň jsme podpořili letošního výherce školní ligy 3. ZŠ Neratovice, kteří se utkali v napínavém finále právě se ZŠ V. Havla z Kralup.

I když bylo finále pro nás nevydařené, celá sezona v mělnické divizi byla skvělá. Doufám, že si naši borci odnáší pěkné sportovní a týmové zážitky a děkujeme jim za reprezentaci naší školy.

Další informace viz: https://www.kralupywolves.cz/rsfl