Viktorie Čápová, Emma Kohoutková, Martin Pastyřík, Karolína Štruplová, Adéla Tučková

Jak můžete trávit mrazivé dubnové dopoledne? Studenti a studentky 1. B se jej rozhodli prožít na Vyšehradě. Ptáte se proč? Hlavním námětem naší výpravy bylo dozvědět se něco o historii Vyšehradu a středověké literatuře.

Vše začalo 19. dubna u vyšehradských hradeb. Navštívili jsme spoustu známých míst, které jsme nacházeli za pomoci mapy. Bylo zde mnoho památek, které nás velice zaujaly nejen svým vzhledem, ale také svou historií. Někteří z nás si připravili informace o určitých památkách, například o rotundě sv. Martina, o morovém sloupu, bazilice sv. Petra a Pavla a mnoha dalších. Díky sochám J. V. Myslbeka jsme si zopakovali i české pověsti.

Výpravu jsme zakončili na Vyšehradském hřbitově, kde jsme hledali hroby slavných osobností. Zároveň zde vznikly fotografie, které si můžete prohlédnout v galerii.

Ačkoli nám byla po celou dobu zima, exkurzi jsme si všichni moc užili. Tato forma vzdělávání nám velmi vyhovuje a dala nám mnoho nových informací. Díky našim profesorkám Dvorščíkové a Dvořákové nám vše určitě utkví v našich pamětích.