Primáni a primánky

Každý svého zdraví strůjcem – putovní výstava Ligy proti rakovině dorazila před jarními prázdninami i do naší školy. Byla přístupná nejen všem našim studentům, ale při dni otevřených dveří i veřejnosti.

My primáni a primánky jsme si ve skupinkách pročetli přidělené panely, které se zaměřovaly na různá témata. Dověděli jsme se, proč není dobré zneužívat různé omamné látky, jak se vyhnout obezitě, jak se chránit před rakovinou děložního čípku, varlat i kůže. Výstava nám připomněla, jak je důležité nedávat osobní informace na internet i jak vzniká závislost na sociálních sítích. Poté jsme v hodinách češtiny své poznatky prezentovali svým spolužákům.

A jak tuto výstavu hodnotíme?

Mně osobně se výstava líbila, přinesla mi hodně důležitých a nových rad do života.

Byly tam poutavé obrázky. Našly se zde i zapamatovatelné hlášky.

Vím a viděla jsem, co mám a nemám dělat.

Můj názor na výstavu nemůže být jiný než kladný. Výstava byla velmi pěkná a naučná, naučili jsme se toho opravdu hodně, a proto hodnotím 10/10.

O spoustě věcí jsem nevěděla, že vůbec existují! Bylo to opravdu super!!

Myslím si, že akce byla jak poučná, tak i děsivá. Bylo mi krušno, když jsem se dověděl, kolik lidí ty odpornosti dělá.

Dozvěděli jsme se o nebezpečí návykových látek i internetu, jak se správně stravovat i pohybovat, také o rizicích opalování a jak se kontrolovat před rakovinou. Mně se výstava líbila, byla zajímavá, hezky zpracovaná i naučná.

Můj názor na výstavu je velmi pozitivní. Přišlo mi to jako skvělý způsob, jak informovat žáky o nebezpečí, dokonce mě to inspirovalo se začít chovat trošku ochotněji ke svému zdraví.

Podle mě to byla dobrá výstava, protože jsem se dověděla, jak mám pečovat o své zdraví. Jen mě nebavilo to prezentovat před třídou.